While you were sleeping... in the US

Adobe komt met noodupdate voor Flash

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Foto iStock

Adobe Systems Inc heeft donderdag een noodupdate uitgebracht voor Flash-software voor internet browsers. Dat schrijft Reuters.

In de software is een veiligheidslek ontdekt dat werd gebruikt om ransomware te installeren op pc’s. Adobe verzoekt de meer dan 1 miljard gebruikers van Flash op Windows, Mac, Chrome en Linux computers de software met klem om zo snel mogelijk te updaten.

De bug werd misbruikt in zogeheten drive-by aanvallen die computers infecteren met ransomware wanneer corrupte websites worden bezocht. Ransomware versleutelt data en zet vervolgens de betreffende computer op slot. Alleen na betaling is de geïnfecteerde pc te ontgrendelen. De bedragen voor ontgrendeling lopen meestal uiteen van 200 tot 600 Amerikaanse dollar.

Uber schikt in Californië voor 25 miljoen dollar

Uber heeft een schikking van 25 miljoen Amerikaanse dollar getroffen met de openbaar aanklagers van San Francisco en Los Angeles. Dat schrijft de Wall Street Journal.

De steden hadden Uber aangeklaagd wegens vermeende misleiding van klanten in advertenties met betrekking tot de controles van de chauffeurs van het bedrijf. In de reclame zou Uber het doen lijken alsof het bedrijf medewerkers screent op een crimineel verleden. De aanklagers vonden echter 25 Uber chauffeurs met een strafblad, uiteenlopend van veroordelingen voor ontvoering en moord.

De aanklagers beweerden ook dat de taxidienst niet meewerkte aan de inspectie van taximeters en niet de juiste vergunningen had voor het afzetten en ophalen van klanten bij het vliegveld. De rechtszaak stamde uit 2014.

Verkoop Gap blijft dalen

Aandelen Gap zijn negen procent in waarde gedaald nadat de kledingfabrikant woensdag opnieuw met slechte cijfers kwam. Dat schrijft AP.

Een aandeel Gap kost nu nog 25,19 Amerikaanse dollar, dat is bijna tweëenhalve dollar minder dan waarvoor het bij de opening van de beurs van de hand ging. Het is de twaalfde maand op rij dat een aandeel Gap minder waard is dan de maand ervoor.

De winst bij Gap-winkels die al langer dan een jaar open zijn is de afgelopen met drie procent gedaald. Ook bij Gap’s andere grote merken Banana Republic en Old Navy gaan de zaken slecht, daar vallen de opbrengsten respectievelijk 14 en 6 % lager uit.

Het bedrijf heeft voor de resultaten van april al gewaarschuwd dat de inventaris voor die maand aan de hoge kant is, waardoor de winst ook lager uit kan vallen.