Topman Clement vertrekt bij uitgeefconcern WPG

Clement vertrekt vanwege familieomstandigheden en blijft aan totdat er een opvolger is gevonden.

Topman Koen Clement van uitgeefconcern WPG vertrekt dit jaar. Foto Merlijn Doomernik

De algemeen directeur Koen Clement vertrekt in de loop van dit jaar bij mediabedrijf Weekblad Persgroep (WPG) Uitgevers. Dat meldt de website boekblad. De 52-jarige Clement blijft aan totdat er een opvolger is gevonden.

De topman van WPG vertrekt vanwege familieomstandigheden, zo liet hij weten. “De redenen zijn van familiale aard, daar wil ik verder niet op in gaan”.

Afgeslankt WPG

Het uitgeefconcern is in de afgelopen jaren flink afgeslankt. In 2014 besloot het uitgeefconcern tot de verkoop van vier gerenommeerde uitgeverijen: Querido, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum Polak & Van Gennep. Dit was volgens Clement nodig vanwege de dalande boeken -en tijdschriftenmarkt.

Door het afstoten van de bekende literaire uitgeverijen verdween een traditierijk verleden bij het uitgeefconcern. Binnen WPG zijn De Bezige Bij en Signatuur nog over als literaire uitgeverijen.

Daarnaast verloor WPG ook succesauteur Michel van Egmond. De voetbaljournalist schreef vele bestellers zoals Gijp en Kieft. Van Egmond vertrok in oktober nadat Johan Derksen, voormalig hoofdredacteur van Voetbal International, was ontslagen nadat hij had aangegeven om een nieuw voetbaltijdschrift te willen beginnen. De beide voetbaljournalisten brengen nu hun boeken uit bij Overamstel uitgevers.

    • Huib de Zeeuw