Massale vechtpartij in Rotterdam: twintig arrestaties

Het gaat volgens de politie om een vechtpartij tussen leden van rivaliserende motorclubs.

De politie heeft twintig mensen aangehouden.
De politie heeft twintig mensen aangehouden. Foto: Koen van Weel / ANP

Bij het Van der Valk-hotel aan de Energieweg in Rotterdam is donderdagavond een groep van ongeveer dertig man met elkaar op de vuist gegaan. Het gaat volgens de politie Rotterdam om leden van twee rivaliserende motorclubs. Een persoon raakte zwaargewond.

Twintig mensen zijn aangehouden en een vuurwapen en mes werden in beslag genomen, zo laat de politie weten via Twitter:

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Het zijn rivaliserende motorclubs die op #Energieweg #Rotterdam vochten. Twintig aanhoudingen. Vuurwapen in beslag genomen.
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Ook mes aangetroffen. 1 zwaargewonde #Energieweg #Rotterdam Vochten gadegeslagen door gasten en eters hotel.

De vechtpartij begon in het hotel en verplaatste zich naar de parkeerplaats buiten, zo lieten ooggetuigen aan de politie weten. Een deel van hen is een naburig fitnesscentrum in gevlucht. Toen de politie arriveerde, maakten de vechtersbazen zich uit de voeten:

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Groep stoof uiteen na vechtpartij #Energieweg #Rotterdam in omgeving enkele personen aangehouden. Rol wordt onderzocht.

Bij aankomst loste de politie een waarschuwingsschot, zo liet een politiewoordvoerder weten tegenover persbureau ANP:

“Iedereen die rende hebben we aangehouden en ook nog wat mensen die zich binnen hadden verschanst.”

Volgens een van de verdachten hadden de motorbendes bij het hotel afgesproken, maar waren ze vooraf niet van plan met elkaar op de vuist te gaan, aldus ANP.

De politie is een “omvangrijk” onderzoek gestart naar het incident:

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Het mag duidelijk zijn: polotie is bezig met omvangrijk onderzoek vechtpartij #Energieweg #Rotterdam