Trap naar hoogtepunt van de wederopbouw

Foto MVRDV/ANP

Een tijdelijke trap van 180 treden en 29 meter hoog leidt binnenkort naar de bovenste etage van het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het gebouw uit 1953, volgens architecten een absoluut icoon van de wederopbouw, is een ontwerp van architect Huig Aart (Hugh) Maaskant. De steigerinstallatie is een idee van architectenbureau MVRDV en is onderdeel van de manifestatie Rotterdam viert de stad, waarmee Rotterdam stilstaat bij het feit dat 75 jaar geleden de wederopbouw na het Duitse bombardement begon. De bovenste verdieping van het Groothandelsgebouw wordt tijdelijk ingericht als uitkijkpost over de stad. Daar gaat ook de voormalige bioscoop Kriterion open voor de vertoning van films, debatten en voorstellingen. De toegang (van 16 mei tot 12 juni dagelijks van 10 tot 22 uur) is gratis.