De Zero Revolutie: Henk Peeters NPO 2, 22.55-23.55u.

Een aanvulling op de serie Ondersteboven - Nederland in de jaren 60 (te zien op zaterdagavond) is deze documentaire over de experimentele kunstbeweging ZERO en Henk Peeters (1925 –2013), sleutelfiguur binnen de Nederlandse Nul-groep.

Peeters vormde samen met Jan Schoonhoven, Armando en Jan Henderikse de Nederlandse groep. Hij was de spil achter de eerste twee geruchtmakende en vernieuwende ZERO-tentoonstellingen (1962 en 1965) in het Stedelijk Museum. Peeters: „Irriteren, dat vonden wij wel leuk. Ze dachten allemaal dat we fascisten waren.” Hij kijkt in de documentaire van Sherman De Jesus terug op zijn rol binnen ZERO. Na het uiteenvallen van de beweging in 1966 besluit hij om zich te richten op het doceren aan de Arnhemse kunstacademie.

In de film vertellen oud-leerlingen Joke Robaard en Paul Damsté over zijn bijzonder manier van doceren. Verder haalt weduwe Truus Peeters-Nienhuis herinneringen op en vertelt Ad Petersen (oud-curator van het Stedelijk) over de laatste ZERO-tentoonstelling in het museum.