Opinie

De Thuiskok: Droproom met kersen

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Je zou het niet zeggen, maar Scandinaviërs zijn dol op drop. De Denen hebben zelfs een jaarlijks dropfestival en stoppen de smaak letterlijk in alles. Voor dit recept kunt u het beste zachte drop kopen, die smelt gemakkelijk.

Verwarm de melk, drop en de helft van de suiker ongeveer 10 minuten in een steelpan op middelhoog vuur tot de drop grotendeels is opgelost. Giet het mengsel door een zeef in een grote kom. Week de gelatine een paar minuten in koud water, knijp de blaadjes uit en roer ze door het warme melkmengsel tot ze opgelost zijn. Zet de kom 1 uur in de koelkast, haal hem eruit, klop het mengsel glad en controleer of het begint te stollen. Zet, als het na het kloppen te vloeibaar is, de kom 30 minuten terug in de koelkast en controleer opnieuw. Giet het mengsel als het begint te stollen in vier mooie glazen van 200 ml en zet deze 2 uur in de koelkast. Halveer 4 kersen en laat de rest heel. Verhit 2 eetlepels water in een bak met antiaanbaklaag op laag vuur, doe er de rest van de suiker en kersen bij en roer goed. Laat maximaal 1 minuut pruttelen. Laat de kersen een paar minuten afkoelen en schep ze met een klein beetje siroop op de droproom. Strooi er naar smaak zout over en serveer.