Wolfsburg verrast Real Madrid in kwartfinale

Vier dagen na de overwinning in de ‘clásico’ op FC Barcelona verloor Real Madrid woensdag verrassend van VfL Wolfsburg. In de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Champions League werd het 2-0 voor de nummer acht in de Duitse Bundesliga.

Real Madrid, één van de favorieten voor de eindzege in de Champions League, begon goed. Na de aftrap had nog geen Wolfsburgspeler de bal geraakt en de bal lag al in de goal bij de Duitsers, maar Cristiano Ronaldo stond buitenspel. Na een kwartier kwam de thuisploeg via een strafschop van Ricardo Rodriguez op voorsprong en na een intikker van Maximilian Arnold was het nog voor rust 2-0. Real kreeg ook kansen, maar pogingen van Karim Benzema misten precisie. André Schürrle had de 3-0 op zijn schoen en had de genadeklap kunnen uitdelen, maar hij schoot in kansrijke positie over.

In de andere kwartfinalewedstrijd op woensdag speelden Paris Saint-Germain en Manchester City gelijk. In Parijs werd het 2-2. Zlatan Ibrahimovic (PSG) miste bij een 0-0 stand een strafschop. Hij zorgde wel voor de 1-1 na een blunder van Fernando. Eerder had Kevin De Bruyne de Britten op 0-1 gezet. Adrien Rabiot maakte 2-1, maar Fernandinho bracht City langszij met een rommelgoal. (NRC)