Borussia Dortmund en Liverpool gelijk (1-1) in kwartfinale

In de kwartfinale van de Europa League trof Liverpool-trainer Jürgen Klopp zijn oude club.

Voormalig Borussia-trainer Jürgen Klopp werd in Dortmund hartelijk welkom geheten door de Duitse fans. Zijn ploeg Liverpool speelde met 1-1 gelijk tegen de Borussia.
Voormalig Borussia-trainer Jürgen Klopp werd in Dortmund hartelijk welkom geheten door de Duitse fans. Zijn ploeg Liverpool speelde met 1-1 gelijk tegen de Borussia. Foto Kai Pfaffenbach/Reuters

Borussia Dortmund en Liverpool hebben in hun eerste duel van de kwartfinales van de Europa League met 1-1 gelijk gespeeld. De wedstrijd in Duitsland stond vooral in het teken van het weerzien van de Borussia-fans met hun voormalige succestrainer Jürgen Klopp, die Dortmund naar twee landstitels en de Champions Leaguefinale leidde.

De trainer werd voorafgaand aan de wedstrijd uitgebreid toegejuicht en toegezongen door de Duitse toeschouwers. De wedstrijd zelf begon voorspoedig voor het team dat Klopp sinds dit seizoen onder zijn hoede heeft, Liverpool. In de 36ste minuut scoorde de Belgische aanvallar Divock Origi de 0-1 uit de draai.

Twitter avatar MelissaReddy_ Melissa Reddy Red flares are off in the away end as Divock Origi fires #LFC ahead with a fine, composed finish.

1-0 v #BVB
https://t.co/L1K1msXAVl

Kort na rust maakte Mats Hummels gelijk voor de Duitsers en zette daarmee de 1-1 eindstand op het scorebord.

Sevilla wint Spaans onderonsje

Twee van de drie Spaanse ploegen bij de laatste acht in de Europa League ontmoetten elkaar in de kwartfinale. Sevilla won in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao met 1-2 door doelpunten van Thimothee Kolodziejczak en Vicente Iborra. Voor Athletic scoorde Aritz Aduriz.

De derde Spaanse club in de kwartfinales, Villareal, zegevierde donderdag thuis met 2-1 tegen het Tsjechische Sparta Praag. Cedric Bakambu scoorde twee keer voor de ploeg van Marcelino García Toral. Jakub Brabec zorgde voor het doelpunt aan Tsjechische zijde.

Sjaktar Donetsk versloeg in de laatste wedstrijd in de kwartfinales SC Braga met eveneens 2-1. In Portugal scoorden Yaroslav Rakitskiy en Facundo Ferreyra voor de Oekraïners. Wilson Eduardo deed iets terug voor de Portugezen.

Volgende week donderdag volgen de returns.