Amy Schumer is boos op glossy Glamour omdat zij in het grote-maten-nummer staat

Amy Schumer: „Maat 38-40”.Foto John Salangsang/ AP

Amerikaanse komiek Amy Schumer is boos op het blad Glamour omdat het haar in het grote-maten-nummer heeft gezet. Op Instagram schreef ze: „Er is niets mis met vrouwen die in de grote maten vallen: prachtige, gezonde vrouwen. Maar de grote maten beginnen bij maat 48. En ik ben maat 38-40. Jonge meisjes zien nu mijn lichaamstype en denken: O, dat is plus size.”

Een woordvoerder van Glamour zei in het blad People: „Wij houden van Amy. Op de cover van de special – die is gericht op vrouwen vanaf maat 44 – staat: ‘Vrouwen die ons inspireren’. We noemen haar niet plus size. We bieden onze excuses aan als we haar beledigd hebben.”

Schumer heeft sinds 2013 een sketchshow op Comedy Central: Inside Amy Schumer. Ook maakte ze de film Trainwreck (2015). Toen ze in juni 2015 door Glamour tot ‘Baanbreker van het Jaar’ werd uitgeroepen, sprak ze in haar dankwoord nog over haar lichaam: „Ik weeg rond de 72,5 kilo en I can catch a dick whenever I want. Ik zeg geen sorry voor wie ik ben en ga gewoon houden van de huid waarin ik zit.”

Andere sterren die in de special staan, als lingeriemodel Ashley Graham en actrice Melissa McCarthy, (Gilmore Girls, Bridesmaids) hebben zich eerder uitgesproken tegen de term ‘plus size’, als zijnde stigmatiserend. McCarthy zei in Refinery: „Zeventig procent van de Amerikaanse vrouwen heeft maat 46 of meer. Dus dan zeg je tegen de grootste categorie: jij bent niet helemaal waardig. Ik vind dat vreemd.”