Zombies uitschakelen terwijl je zoekt naar je schattige hondje

Wie fan is van Legend of Zelda kan zijn hart ophalen bij Zombie Maze: Puppy rescue. Moet je trouwens wel van honden houden. De remake Rayman Classic mag je echter negeren. Een feest van herkenning, maar té gedateerd voor 4,99 euro.

In Zombie Maze: Puppy rescue val je middenin de actie. Alhoewel, je bent de laatste overlevende van een zombie-apocalypse, dus de meeste actie is al geweest.

Maar een echte introductie van de spelwereld en het verhaal ontbreekt (je bent op zoek naar je enige kompaan, een schattige hond). Je moet meteen beginnen met puzzelen. In 48 levels verdeeld over 3 hoofdstukken moet je zombies uitschakelen. De hoofdpersoon en de vleesetende ondoden mogen om de beurt een beweging uitvoeren. Je moet ervoor zorgen dat je ze dus altijd een stap voor blijft. Dat kan door je een beurt te verschansen in vuilnisbakken of een omweg te kiezen over het speelveld.

Het is de kunst om binnen het gestelde aantal beurten de levels volledig uit te spelen. Naarmate je verder komt wordt dat steeds moeilijker. Gek genoeg doet Zombie Maze: Puppy rescue sterk denken aan Legend of Zelda, niet alleen vanwege de 16-bit graphics maar ook de onheilspellende soundtrack. Hoewel niet hetzelfde niveau behaald wordt als die klassieker, is deze zombiegame een vermakelijke manier om de tijd te doden.