‘Westen negeert FlyDubai-scoop van RT’ | Trump maakt geen schijn van kans

Foto Reuters

Een nieuwe dagelijkse rubriek en nieuwsbrief van NRC: dit zijn de indrukwekkendste artikelen die wij vandaag voor jou geselecteerd hebben.

Vliegtuigramp Rusland

Economieredacteur Mark Duursma raadt dit dossier van RT aan over ‘FlyDubaigate’: na een crash in Rusland in maart, met 62 doden, bericht RT hardnekkig over schending van werk- en rusttijdenregeling bij FlyDubai en Emirates. Volgens de Poetingezinde nieuwssite wordt hun scoop door westerse media genegeerd of niet aan RT toegeschreven.

Brievenbusmaatschappij voor beginners

Gerenommeerde misdaadsite InsightCrime plaatste vorig jaar dit stuk, waarin de vooruitgang van Panama op het vlak van belastingontwijking wordt gewogen. Het stuk leest als ‘een brievenbusmaatschappij opzetten voor beginners’, aldus Amerika-redacteur Maartje Somers.

Bedrijven maken veel te veel winst

Tip van economieredacteur Wouter van Noort: The Economist schrijft dat Amerikaanse bedrijfwinsten veel te hoog zijn, en dat is geen goed teken. Dan is er namelijk te weinig concurrentie, en daar lijden klanten en personeel onder.

Foto AFP

Foto AFP

Trump is kansloos tegen Sanders en Clinton

Bang geworden voor een mogelijke president Trump? De New York Times keek naar demografische ontwikkelingen en zegt geruststellend: Trump gaat genadeloos verliezen van Clinton, en nóg meer van Sanders, zo leest buitenlandredacteur Jacco Hupkens.

    • Redactie NRC