‘Batman v Superman’ valt terug na goede start

Batman v Superman: Dawn of Justice kreeg magere kritieken, maar verdiende in zijn eerste weekeind 420 miljoen dollar. Minder blij is Warner Bros dat deze film met DC Comics’ tophelden in zijn tweede weekeind 68 procent minder verdiende. Niet abnormaal, zo’n drop, wel veel: ook de publiekswaardering en mond-tot-mondreclame is matig. Al is de film met 671 miljoen uit zijn kosten, in volgende films werkt zoiets door. En dat is lastig, want Batman v Superman moet een serie vervolgfilms en spin-offs lanceren. De sombere, hoogdravende toon zou passé zijn voor superheldenfilms, luidt een diagnose: zie het verrassende succes van onelinerkampioen Deadpool. Volgens geruchten zou Warner Bros nu extra komische scènes filmen voor zijn sombere Suicide Squad.