Vfl Wolfsburg wint verrassend van Real Madrid

In de andere wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League speelden Paris Saint-Germain en Manchester City met 2-2 gelijk.

Spelers van VfL Wolfsburg vieren de 2-0 overwinning op Real Madrid. John Macdougall/AFP

VfL Wolfsburg heeft in de kwartfinale van de Champions League voor een verrassing gezorgd door Real Madrid in Duitsland met 2-0 te verslaan. De eindstand stond al na 25 minuten op het scorebord. In de tweede kwartfinalewedstrijd speelden Paris Saint-Germain en Manchester City met 2-2 gelijk. Volgende week volgen de returns.

Wolfsburg kwam na 18 minuten op 1-0 nadat Ricard Rodriguez een penalty benutte voor de Duitsers. Een lichte overtreding van middenvelder Casemiro op spits André Schürrle werd bestraft met een strafschop. De 2-0 volgde enkele minuten later nadat Maximilian Arnold een aanval over meerdere schijven afrondde. Na rust slaagde Real Madrid er niet in om het in Europese duels belangrijke uitdoelpunt te maken.


Maximilian Arnold Goal vs Real Madrid (2-0) HD door wittyfutty

Voetbalgevecht in Parijs

In Frankrijk zorgden Paris Saint Germain en Manchester City voor een onvervalst voetbalgevecht. Het begon al na dertien seconden met een overtreding van David Luiz op City-speler Sergio Agüero. De Servische scheidsrechter Milorad Mazic trok hiervoor de gele kaart en dat was de snelste gele kaart uit de historie van het miljoenenbal.

In de twaalfde minuut maakte Luiz zijn fout enigszins goed door een penalty te versieren. Het buitenkansje werd echter gemist door de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic. Het was vervolgens Manchester City dat via Kevin de Bruyne in de 36ste minuut op 1-0 kwam. Ibrahimovic nam echter nog voor rust revanche voor zijn gemiste strafschop: 1-1.


Joe Hart saving the penalty from Zlatan… door dominiodebola

Ook in de tweede helft werd tweemaal gescoord. Nadat de Engelse keeper Joe Hart een kopbal van Cavni losliet, kon Adrien Rabiot de 2-1 binnenschieten. Toch bleef de overwinning niet in Parijs. Fernandinho maakte in de 72ste minuut de 2-2.

    • Jorg Leijten