Alphen a/d Rijn begint met terugplaatsen brug

Alphen aan den Rijn is woensdag opnieuw begonnen met het plaatsen van brugonderdelen voor de Koningin Julianabrug. Dat gebeurt in twee etappes. Eerst wordt het contragewicht teruggezet en medio mei het brugdek. Op 3 augustus vorig jaar ging het mis bij een poging beide onderdelen in één keer vanaf het water terug te plaatsen. Twee hijskranen en het brugdek vielen om, met een enorme ravage in het centrum van Alphen tot gevolg. Alle brugonderdelen die bij het ongeval werden beschadigd, zijn inmiddels gerepareerd of opnieuw gemaakt. De hijskranen staan niet weer op pontons, maar op en direct naast de brug. Woensdag is het begin van het werk voorzien om 14.00 uur, als het niet te hard waait. Naar verwachting gaat de brug half juni weer open voor het verkeer. (ANP)