‘Wolf of Wall Street’ mogelijk gefinancierd door fraude

None

Ironie: The Wolf of Wall Street, Martin Scorseses hitfilm over zwendelaar Jordan Belfort, werd volgens The Wall Street Journal gefinancierd met frauduleus verkregen geld. Geldschieter was Red Granite Pictures van Riza Aziz, een stiefzoon van de Maleisische premier, dat zijn geld via een zakenman in Abu Dhabi onttrok aan een Maleis staatsfonds voor regionale ontwikkeling. Via studievriend Jho Low hoorde Aziz dat Leonardo DiCaprio zijn voor de studio’s te riskante film van 100 miljoen dollar niet rondkreeg. Red Granite sprong in het gat en verplichtte DiCaprio later aan zich met een cadeautje: het Oscarbeeldje van Marlon Brando voor On the Waterfront (1955). Inmiddels heeft hij een eigen Oscar. Red Granite financierde daarna films als Dumb and Dumber To en Horns.