VNO-NCW: kabinet gaat te laks om met Schiphol en Rotterdamse haven

Nederland verwaarloost Schiphol en de Rotterdamse haven, de twee steunpilaren van de Nederlandse welvaart. Steun voor deze mainports moet weer één van de prioriteiten van het kabinetsbeleid worden. Dat schrijft Hans de Boer, voorzitter van werkgeversclub VNO-NCW, in de notitie ‘Nederland voor altijd het knooppunt van de wereld’ die woensdagmiddag aan staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu, PvdA) zou worden aangeboden. VNO-NCW waarschuwt voor een gemakzuchtige houding ten aanzien van Schiphol en de haven. Beide zijn cruciaal voor de economie: VNO-NCW gaat uit van een toegevoegde waarde van 35 miljard euro en 350.000 banen. Maar het succes is niet vanzelfsprekend, concurrentie maakt blijvend investeren noodzakelijk. (NRC)