Kunst markt

None

Wat Een met wol en zijde geborduurd kussenovertrek uit 1690, formaat 56,5×55 cm. Op maandag 11 april te koop op de veiling ‘Het Europese interieur’ bij AAG Veilingen in Amsterdam. Richtprijs: 1.000 tot 1.500 euro. Kijkdagen 8-10 april, 10-17 uur. Online catalogus: veilinghuisaag.com

Bijzonderheid Het overtrek verbeeldt het persoonlijke wapenschild van Pieter de Graeff, heer van Purmerland en Ilpendam en kastheelheer van Ilpenstein. Decoratieve kussenslopen, vaak gebruikt om de harde houten banken te verzachten, waren een populair luxegoed in Nederland in de zeventiende eeuw.

Goede koop?Mr. F.J. Haffmans, van de de gelijknamige kunst- en antiekhandel in Utrecht: „Een goed geconserveerd en origineel stuk met een uitnodigende richtprijs. Voor historisch textiel is geen brede, maar wel een gemotiveerde verzamelaarsmarkt. Voor dit overtrek komt vast een koper.”