Free Ride Discovery Channel, 21.00-22.00u.

None

Is het mogelijk een wereldreis te maken zonder geld uit te geven? De Amerikaanse milieuactivist en avonturier Rob Greenfield denkt van wel. Samen met cameraman James Levelle reist hij van het Braziliaanse Rio de Janeiro naar Panama in de nieuwe reportageserie Free Ride. Zonder een cent op zak. 72 dagen en 9.000 kilometer waarbij je op elkaar bent aangewezen, dat zorgt voor spanningen. In de eerste aflevering blijkt dat Levelle gewend is aan een goede voorbereiding van zijn reizen en zich moeilijk kan overgeven aan de onzekerheid. Greenfield daarentegen lijkt zich geen zorgen te maken. Hij wil met de reis bewijzen dat je kunt vertrouwen op de vindingrijkheid en vriendelijkheid van anderen. Als de mannen regelmatig een lege maag en een toilethok als slaapplaats voor lief nemen lijkt dat best te lukken. Het tweetal reist in de eerste aflevering van Rio de Janeiro via Sao Paulo naar de Argentijnse grens. Hoewel het geduld van Levelle regelmatig op de proef wordt gesteld – zeker wanneer Greenfield weigert schoenen aan te doen om de kans op een lift te vergroten – worden ze uiteindelijk steeds weer geholpen door welwillende mensen.