While you were sleeping... in the US

Facebook betaalt mediabedrijven voor gebruik livestreamdienst

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Niet alleen beroemdheden maar ook invloedrijke mediabedrijven als The New York Times, BuzzFeed, The Huffington Post en Vox Media krijgen betaald als ze de nieuwe livestreamdienst van Facebook gebruiken. Dat meldt Re/code.

Productmanager Fidji Simo van Facebook Live bevestigt dat er af en toe wordt betaald zonder in te gaan op namen van bedrijven:

“We’re working with a few partners, and in some of the cases that includes a financial incentive.”

Er is Facebook veel aan gelegen een succes te maken van Facebook Live dat het makkelijk maakt video live te streamen vanaf je mobiele telefoon. Daarom betaalt Facebook ook sterren die de nieuwe feature gebruiken en die zo populair maken.

Gisteren kondigde het bedrijf ook aan dat er een tabblad is toegevoegd aan zijn app voor het livestreamen van video’s. Ook kan je nu reageren en ‘liken’ tijdens een livestream. En verder bevoordeelt het algoritme van Facebook de komende tijd live video’s in de tijdlijn van gebruikers om meer kijkers te trekken.

FED verhoogt rente deze maand waarschijnlijk niet

Het is onwaarschijnlijk dat de FED in april de rente verhoogt. Dat blijkt volgens The Wall Street Journal uit vrijgegeven fragmenten van de vergadering van de FED vorige maand. De financiële markten gaan er ook al vanuit dat de centrale bank nog wacht tot de economie echt op stoom komt.

Uit de fragmenten blijkt dat bestuurders vinden dat er heel voorzichtig gedaan moet worden met het verhogen van de rente en dat een verhoging bij de volgende vergadering eind april een urgentie zou uitstralen die niet terecht is gezien de onrustige markten en de onzekerheid in Azië.

Maar de FED-bestuurders waren niet unaniem en sommigen pleitten wél voor een renteverhoging als de ontwikkelingen de goede kant uit mochten gaan:

“If the incoming economic data remained consistent with their expectations for moderate growth in output, further strengthening of the labor market, and inflation rising to 2% over the medium term.”

Bij de eerste renteverhoging sinds 2006 afgelopen december kondigde de FED aan de rente in stapjes te gaan verhogen als de omstandigheden dat toelaten. De rente staat nu op een bandbreedte van tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Amazon breidt zijn prime-service uit

Amazon heeft zijn gratis service voor levering op dezelfde dag als de bestelling wordt geplaatst uitgebreid naar elf grootstedelijke gebieden. Daaronder Cincinnati, Milwaukee, Nashville en Tucson, schrijft The Verge. Het totaal aantal regio’s waar nu prime-service wordt aangeboden is daarmee gegroeid naar 27.

Om in aanmerking te komen voor levering op dezelfde dag moet je wel voor minimaal 35 dollar aan producten bestellen en een prime-lid worden voor 99 dollar per jaar. Amazon begin vorig jaar met de gratis snelle levering in grote steden als New York, San Francisco en Los Angeles. Daarvoor moest er 5,99 dollar worden betaald voor de service.

Overigens zijn lang niet alle goederen van Amazon op dezelfde dag leverbaar. Er zijn zo’n één miljoen producten beschikbaar voor de supersnelle levering, terwijl er twintig miljoen beschikbaar zijn als je twee dagen wachten.