Even betalen om weer terug te zijn in de jaren negentig

None

Rayman Classic brengt je terug naar de jaren negentig. Om precies te zijn het jaar dat Microsoft Windows ’95 gelanceerd werd, Amerikaanse sportlegende en acteur O.J. Simpson werd vrijgesproken van een dubbele moord in Los Angeles en Michael Jackson voor het eerst chatte op het internet. Andere tijden dus, maar een waar Ubisoft met plezier naar terug kijkt.

De ontwikkelaar stofte voor het twintigjarige jubileum de allereerste Rayman af. Deze game is een regelrechte port van de klassieker die onder meer op de Playstation en Sega Saturn verscheen. Rayman Classic is een feest van herkenning, omdat het spel er precies hetzelfde uitziet als in 1995. Dat zorgt er wel voor dat de graphics uiterst gedateerd aandoen. Logisch. Toch krijg je het gevoel dat je het spel bekijkt door een videocamera, zo slecht en korzelig ziet het er soms uit. Dat was niet erg geweest als Rayman Classic gratis te downloaden was in de app-stores. Maar Ubisoft vraagt er 4,99 euro voor. Nostalgie is leuk maar zo’n fors bedrag is deze game niet meer waard.

    • Hans Klis