Een fantastische psychedelische en immersieve ruimte-ervaring

Super Arc Light is een combinatie van de hectiek van Xbox 360-game Geometry Wars en het strategische denken van Asteroids. In deze minimalistische maar tegelijkertijd bombastische game moet je het cirkelvormige midden van het scherm verdedigen tegen ruimteschepen en andere vijandige objecten. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Je bestuurt een verdedigingstoren die vastzit aan een bewegende cirkel, die als het ware een baan vormt om de ruimte die je beschermt. Door op het scherm te tikken vuurt die toren op de plaats projectielen af. Laat je het scherm los dan beweegt de cirkel waar je aan vast zit in de tegenovergestelde richting als voor het schieten. Dat is vooral in het begin verwarrend, maar al snel krijg je dit in de vingers. De snelheid waarmee vijanden door jouw verdedigingslinie proberen te breken, ligt hoog. Samen met de strakke minimalistische graphics met scherpe lijnen en harde kleuren raak je als speler bijna in een trance. Voor iets meer dan een euro biedt Super Arc Light een fantastische psychedelische en immersieve ruimte-ervaring.