Duizenden varkens omgekomen door brand

Twee varkensstallen in Oirschot (Noord-Brabant) zijn volledig uitgebrand. Zo’n 10.000 biggen kwamen om.

Foto ter illustratie ANP / Lex van Lieshout

Door een grote brand in twee varkensstallen in Oirschot (Noord-Brabant) zijn woensdagavond ongeveer 10.000 varkens omgekomen. Er zijn geen mensen gewond geraakt, zo meldt Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost aan ANP.

Omroep Brabant meldt dat de varkensstallen volledig zijn verwoest. De brand brak rond etenstijd uit in een van de stallen en sloeg over op de tweede stal. De brandweer slaagde erin een derde stal en het woonhuis te bewaren. Rond 22.30 uur was de brandweer het vuur meester. De hulpdiensten laten de brand momenteel gecontroleerd uitbranden.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, die in de verre omgeving te zien was. Het is nog niet duidelijk of er asbest is vrijgekomen; tot dusver zijn er geen giftige stoffen gemeten. De politie gaat een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

    • Liza van Lonkhuyzen