De lepel die het leven ingewikkeld maakt

None

Er is een makkelijke manier om op je gewicht te letten: simpelweg je eten checken op aantal calorieën en zo je inname beperken. Dat je dan niet vier, maar drie pannenkoeken eet.

Je kunt het ook in ingewikkeld maken. Dan doe je er goed aan de Spün te kopen die nu op Kickstarter populair is: een lepel/vork die van elke hap de calorieën afzonderlijk voor je berekent. Het werkt zo: je neemt een foto van je bord eten – à la foodporn op Instagram – en de app van Spün herkent het eten op je bord. Tenminste, als je het een beetje netjes hebt neergelegd, dus daar ben je eerst even mee bezig. Dan pak je de Spün op en neem je een hap. Een weegschaaltje in het handvat weegt elke hap. Die gegevens koppelt ie aan de app – die dus al wist wat er op je bord lag – en zo berekent de Spün van elke hap de hoeveelheid calorieën en voedingswaarde.

Je kunt zowel een lepel als een vork aan het handvat schroeven. Als je denkt: goh, altijd al nodig gehad, dan is dit je kans. Voor maar 88 euro gaat eten voortaan veel meer tijd en moeite kosten.

    • Charlotte van ’t Wout