Barcelona wint dankzij Suarez

FC Barcelona heeft in Camp Nou de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League met 2-1 gewonnen van Atletico Madrid. Luis Suarez scoorde twee keer, nadat Fernando Torres in de eerste helft Atletico op voorsprong had gezet. De Spanjaard schoot de bal hard door de benen van Marc-André ter Stegen, de doelman van Barcelona. Tien minuten na zijn treffer kreeg Torres zijn tweede gele kaart en dus rood. Na rust werd Atletico omsingeld in het eigen zestienmetergebied en het was wachten op een goal van Barcelona. Messi was dichtbij met een omhaal en Neymar raakte de lat, waarna Suarez wel scoorde met een simpele intikker. Een kwartier voor tijd kopte de Uruguayaan, die eerder rood had kunnen krijgen voor natrappen, hard de 2-1 tegen de touwen. In de andere kwartfinale won Bayern München in eigen huis met 1-0 van Benfica. Arturo Vidal scoorde al na twee minuten. (NRC)