Nederlandse mannen winnen ook tweede duel

De Nederlandse waterpolomannen hebben maandag in Triëst ook hun tweede wedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi gewonnen. Kazachstan werd met 8-5 verslagen. De ploeg van bondscoach Robin van Galen maakte het verschil in het eerste kwart, toen het uitliep naar 3-0. Daarna speelde Nederland slordig en verzuimde het de marge verder uit te bouwen. Robin Lindhout en Luuk Gielen namen beiden drie treffers voor hun rekening. Jorn Winkelhorst en Yoran Frauenfelder scoorden ook. Zondag had Nederland al gestunt met een 7-5 zege tegen het sterke Spanje. Later deze week volgen nog poulewedstrijden tegen Duitsland, Italië en Zuid-Afrika. Daarna volgen mogelijk de kwartfinales. Als Nederland de halve finale bereikt, gaat de ploeg naar de Olympische Spelen in Rio. (ANP)