Directie ADO vreest bezuinigingen ondanks eerste betaling van clubeigenaar Wang Hui

Hoewel clubeigenaar Wang Hui zijn financiële beloftes deels is nagekomen, verwacht ADO Den Haag de begroting voor volgend seizoen te moeten bijstellen. De huidige begroting van 15 miljoen euro gaat vermoedelijk met 1 miljoen omlaag, zei algemeen directeur Jan Willem Wigt maandag. De eredivisieclub hoopte juist te groeien, maar als gevolg van de moeizame verhoudingen met de Chinese eigenaar Wang Hui, moet de club nu pas op de plaats maken. De grootaandeelhouder beloofde vorig jaar dat hij 3,7 miljoen euro zou investeren in de club, maar ondanks meerdere deadlines bleven betalingen uit. ADO was dan ook opgelucht dat hij vorige week een deel van het geld overmaakte. Deze betaling (2 miljoen euro) was nodig om een dreigend liquiditeitstekort af te wenden. De club had een deel van het beloofde geld al geïnvesteerd in zaken als tv-schermen in het stadion en de verbouwing van het jeugdcomplex. Hoewel de ergste nood nu is geledigd, sluit Wigt niet uit dat de club na dit seizoen moet snijden in het personeelsbestand om de nieuwe begroting sluitend te krijgen. Op de vraag of hij erop rekent dat Wang de resterende 1,7 miljoen euro overmaakt, zei Wigt: „Ik koester vooral de 2 die we al hebben.” Volgens hem kan ADO zonder die extra investeringen niet voldoen aan de grote ambities van Wang. „Als Wang alsnog hogerop wil, dan ligt de bal bij hem.” (NRC)