Veel PostNL-punten verdwijnen uit Albert Heijn

Volgens de supermarkt is het te druk geworden bij de servicebalie en worden mensen minder snel geholpen.

Foto: Lex van Lieshout / ANP

De PostNL-punten in veel winkels van Albert Heijn gaan verdwijnen. De supermarkt stopt de komende weken in 156 filialen met het in ontvangst nemen van pakketjes en andere postdiensten.

Volgens de supermarkt is het vanwege de verschillende diensten bij de servicebalie te druk geworden en worden mensen minder snel geholpen. De Albert Heijn heeft daarom besloten de PostNL-punten te sluiten waar in de buurt ook een ander PostNL-punt zit. In negentig winkels blijft het PostNL-punt open omdat het daar een ‘grote maatschappelijke waarde’ heeft.

Meer afhaalpunten

PostNL zegt in een reactie dat klanten geen hinder zullen ondervinden van het besluit. Volgens het postbedrijf kunnen de klanten naar een ander afhaalpunt in de buurt. Bovendien is het postbedrijf naar eigen zeggen bezig met het uitbreiden van het aantal afhaalpunten op andere locaties omdat hoewel de postbezorging daalt, de pakketbezorging stijgt.

Albert Heijn gaat wel door met de afhaalpunten voor webwinkel Bol.com. Deze is ook onderdeel van het Ahold-concern.

    • Belia Heilbron