Wim Brands van VPRO Boeken op 57-jarige leeftijd overleden

Wim Brands
Wim Brands Foto ANP

Dichter, schrijver en televisiemaker Wim Brands is maandagochtend op 57-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Volgens de VPRO werd Brands enkele weken geleden getroffen door een depressie „die hem totaal onverwacht naar een zelfgekozen einde dreef”. Brands verwierf de afgelopen tien jaar grote bekendheid als de maker en presentator van het televisieprogramma Brands met Boeken voor de VPRO, maar was ook zeer productief als schrijver en dichter. Vorig jaar verscheen zijn zevende dichtbundel ’s Middags zwem ik in de Noordzee. Ook publiceerde hij een bloemlezing met werk van jonge Nederlandse schrijvers. Brands (1959) publiceerde zijn eerste gedichten in 1985 in Hollands Maandblad. Hij werkte ook voor het Leidsch Dagblad, Vrij Nederland en de VPRO Radio.