Topman Ballast Nedam stapt op

Ballast Nedam werd eind vorig jaar overgenomen door bouwbedrijf Renaissance Construction.

Foto: Remko de Waal / ANP

Erik van der Noordaa stapt per 1 juni op als bestuursvoorzitter van bouwbedrijf Ballast Nedam. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

In een verklaring laat Ballast Nedam weten dat Van der Noordaa vertrekt wegens “de veranderende rol en verantwoordelijkheden onder de nieuwe omstandigheden.” Het bedrijf werd eind vorig jaar overgenomen door het Turkse bouwbedrijf Renaissance Construction.

Cenk Düzyol zal worden voorgedragen als opvolger. Hij is sinds november lid van de Raad van Bestuur. Verder zal Serkan Altuntop per 1 mei de functie van financieel topman op zich nemen en wordt Sander Lefevre voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Bestuur.

De leden van de Raad van Bestuur zullen officieel worden gekozen door de aandeelhouders tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 17 mei. Altuntop en Düzyol bekleedden hiervoor verschillende functies binnen Renaissance Construction.

Financiële problemen

Het bedrijf heeft een turbulent jaar achter de rug. Ballast Nedam kwam vorig jaar in grote financiële problemen en werd aan het eind van het jaar overgenomen door Renaissance Construction.

De partijen waren sinds eind 2014 al in gesprek maar wegens tegenvallende resultaten van Ballast Nedam kwam de overname moeizaam tot stand. Uiteindelijk gingen de aandeelhouders oktober 2015 akkoord.

Van der Noordaa speelde een belangrijke rol in het overnameproces, zo bleek uit een reconstructie van deze krant. Hij begeleidde het proces grotendeels zelfs en volgens betrokkenen wekte zijn stijl van onderhandelen vertrouwen.

De topman trad in juni 2014 aan om het bedrijf uit de financiële problemen te helpen. Hij werd benoemd voor een periode van vier jaar.

    • Belia Heilbron