Rockliedjes vol oningeloste beloftes

Diiv zou spelen op Motel Mozaique in Rotterdam op 8 en 9 april, maar moest afzeggen om gezondheidsredenen. Dat is een gemis, gezien het verheugende tweede album Is The Is Are. Diiv, spreek uit als ‘Dive’, uit Brooklyn speelt luie ‘slacker’-rock, vernoemd naar de neiging om alles tot het laatst uit te stellen, en er dan alsnog vanaf te zien. De naam klopt: de rockliedjes van Diiv zitten vol oningeloste beloftes: een refrein laat op zich wachten, een ontknoping wordt uitgesteld. Ondertussen valt er te genieten van het gitaarspel van zanger/gitarist Zachary Cole Smith en Andrew Bailey. In de muziek van Diiv zijn de geluidswolken dominant, stemmen worden zonder veel contouren ingebed. In het mysterieuze ‘Blue Boredom’ zingt zangeres Sky Ferreira in de slaapkamerstijl van Kim Gordon (Sonic Youth), tegen een decor van zweverige dissonanten. Prachtig is het subtiel puntige gitaarspel met mompelende zang in ‘Valentine’.

    • Hester Carvalho