Politiemol Mark M. langer in voorarrest

Het Openbaar Ministerie vreesde dat als M. op vrije voeten zou komen, hij het nog lopende onderzoek zou verstoren of naar het buitenland zou vluchten.

Foto: Aloys Oosterwijk / ANP

Politiemol Mark M. blijft voorlopig in voorarrest, net als zijn medeverdachte. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Het OM verwacht dat het strafdossier in oktober is afgerond, het onderzoek moet in juli klaar zijn.

Het was de tweede keer dat M. voor de rechter verscheen, sinds de zaak vorig najaar aan het licht kwam. Mark M., zelf oud-politieman, wordt ervan verdacht informatie te hebben doorverkocht aan criminelen. Het zou gaan om duizenden pagina’s vertrouwelijke onderzoeksinformatie.

Volgens NRC-redacteur Marcel Haenen is het OM bang dat als M. op vrije voeten komt, hij het politie-onderzoek kan hinderen.

Twitter avatar MarcelHaenen Marcel Haenen Rechtbank vreest voor lekken nog meer geheime info door #politiemol Dus blijft hij vastzitten.

Daarbij werd gevreesd dat M. op de vlucht zou slaan richting het buitenland, mocht hij op vrije voeten komen. Dat zou volgens het OM blijken uit informatie van de inlichtingendienst van de politie. M. zou over verschillende paspoorten beschikken. De verdachte zelf reageerde in de rechtszaal door te zeggen “nergens naartoe te gaan”.

Hoewel is besloten dat M. langer in voorarrest moet blijven, vond de rechtbank dat het OM onvoldoende heeft onderbouwd waarom M. zou vluchten als hij de kans kreeg. De zaak wordt op 1 juni vervolgd.

    • Sjoerd Klumpenaar