Onderzoek naar illegale gokkantoren

De politie heeft maandag arrestaties verricht in een internationaal onderzoek naar illegale gokkantoren. Op vijftien plekken, vooral in het oosten van Nederland, werden huiszoekingen gedaan. Twee mensen werden aangehouden en er is voor meer dan een miljoen euro beslag gelegd, zo heeft het OM dinsdag bekendgemaakt. Er kon geld worden ingezet op voetbalwedstrijden in gokkantoren in Utrecht, Enschede, Hengelo, Deventer, Arnhem en Amsterdam. De kantoren hadden geen vergunning en er werd geen kansspelbelasting afgedragen. Het geld werd vermoedelijk witgewassen. Volgens justitie is onduidelijk hoeveel er precies verdiend is, maar gaat het om meer dan een miljoen euro. De invallen vonden voornamelijk plaats in huizen in Enschede. In die stad werd in kluizen in de woningen voor ruim 300.000 euro aan contanten gevonden. Ook werden een huis en een bedrijfspand in Duitsland en een huis in Oostenrijk doorzocht. Om welke plaatsen het gaat in die landen, maakt het OM niet bekend. (NRC)