Syrische regime herovert ook christelijk stadje Qaryatain

Troepen van het Syrische regime hebben maandag gevierd dat ze het christelijke stadje Qaryatain hebben heroverd op de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Militairen schoten in de lucht te midden van de smeulende gebouwen. Het is een belangrijke zege want Qaryatain is uitgegroeid tot een symbool van haat van IS tegen christenen. Er wordt nog oud- Aramees gesproken, de taal van Jezus Christus. IS vernietigde er een katholiek klooster uit de vijfde eeuw en kidnapte honderden Assyrische christenen. Maandag werd er aan de westkant van de stad nog gevochten. Het leger is druk met het opruimen van mijnen. Qaryatain is strategisch gelegen doordat het dicht bij een weg ligt die de onlangs veroverde ruïnestad Palmyra verbindt met de Libanese grens. (AP)