Moet je gaan stemmen en zo ja, wat dan?

Morgen mag er gestemd worden over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Maar moet je gaan? En wordt het dan ja of nee? Voor wie nog twijfelt: een referendumwijzer.

Foto ANP

Woensdag is er een referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne. Daarin wordt burgers gevraagd of ze voor of tegen dit verdrag zijn. Letterlijk luidt de vraag: ‘Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?’

Volgens de referendumwet is de uitslag van dit referendum een advies aan de regering. Bij een opkomst van minimaal 30 procent moet het kabinet de Nederlandse goedkeuringswet voor het verdrag heroverwegen.

Referendumwijzer

Deze referendumwijzer helpt je besluiten of en hoe te gaan stemmen.

Kies een van de antwoorden

Jezelf eerst nog wat meer inlezen over het associatieverdrag? Lees hier alles wat je moet weten over het Oekraïne-referendum.