Barça verslaat Atlético dankzij Suárez, Bayern wint magertjes

Luis Suárez scoorde beide doelpunten voor Barcelona. In München maakte Bayern de winnende goal al in de tweede minuut.

Luis Suárez viert zijn tweede goal tegen Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League.
Luis Suárez viert zijn tweede goal tegen Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Foto Albert Gea/Reuters

FC Barcelona heeft zich hersteld van het verlies tegen Real Madrid in de competitie afgelopen weekend. In de kwartfinale van de Champions League werd het tegen Atlético Madrid 2-1. In de andere kwartfinale won Bayern München thuis tegen Benfica met 1-0.

Barcelona, dat dit weekend in eigen huis de competitiewedstrijd tegen Real Madrid verloor, was de betere ploeg in de openingsfase, waarin Johan Cruijff tijdens de 14e minuut opnieuw met applaus werd herdacht. Atlético scoorde echter eerst, dankzij een goal van Fernando Torres. De spits kreeg even later - nog voor rust - een rode kaart nadat hij voor een domme overtreding zijn tweede geel in ontvangst mocht nemen.

In de tweede helft werd Barcelona alsmaar sterker, en na onder meer een schot op de lat van Neymar maakte uiteindelijk Luis Suárez de bevrijdende gelijkmaker en in de slotfase ook de winnende goal. De Uruguayaan had sowieso een engel op zijn schouder, want hij ontsnapte tot twee keer toe aan een rode kaart; één keer trapte hij na en één keer maakte hij een slaande beweging. De eerste overtreding werd niet gezien, voor de tweede kreeg hij slechts geel.

Bayern leidt van kop tot staart

De Duitse toeschouwers in München konden al heel snel juichen: na welgeteld één minuut en vijftig seconden kopte Arturo Vidal Bayern op voorsprong. De Duitsers heersten daarna in de eerste helft, maar kwamen niet meer tot scoren. In de tweede helft kregen de Portugezen verrassend genoeg grote kansen op de gelijkmaker, maar het bleef bij 1-0.

Morgen zijn de andere twee kwartfinales. Dan speelt PSG in Parijs tegen Manchester City en gaat Real Madrid op bezoek in Duitsland bij VfL Wolfsburg. Op 12 en 13 april zijn de terugwedstrijden. Op 29 mei vindt de finale van de Champions League plaats in het San Siro stadion in Milaan.

    • Sam de Voogt