Coververhaal Economist maakt China boos | ‘Zuma, treed alsjeblieft af’

Foto AFP

Een nieuwe dagelijkse rubriek en nieuwsbrief van NRC: dit zijn de indrukwekkendste artikelen die wij vandaag voor jou geselecteerd hebben.

China weert The Economist

economistchina
The Economist is in China uit de handel genomen vanwege het omslagverhaal over Xi Jinping, merkte correspondent Oscar Garschagen. Verplicht leesvoer voor iedereen die in China is geinteresseerd.

Zuma, treed af

De celgenoot en boezemvriend van Nelson Mandela, Ahmed Kathrada, smeekt in een emotionele brief om het aftreden van Zuma. Zeer ongewoon voor partijgenoten die nimmer kameraden willen afvallen, constateert Zuid-Afrika-correspondent Bram Vermeulen.

Panama Papers

Wat een geweldige onthulling, volgens Midden-Oostenredacteur Toon Beemsterboer. Een internationaal netwerk van zo’n 400 onderzoeksjournalisten heeft op ongeëvenaarde wijze blootgelegd hoe de rijken en machtigen van de wereld miljoenen wegsluizen.

Opvolger van Merkel?

Tip van Duitsland-correspondent Juurd Eijsvoogel: Ursula von der Leyen, de Duitse minister van Defensie die vaak genoemd wordt als opvolger voor Angela Merkel, begint in militaire kring respect af te dwingen. Uit de Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung, geen link beschikbaar:

Het nieuwe Silicon Valley ligt in Europa

Nu Silicon Valley wat begint af te koelen, verplaatsen investeerders hun aandacht naar Europa voor nieuwe technologiebedrijven, las tech-redacteur Wouter van Noort op TechCrunch.

    • Redactie NRC