Sportwinkelketen Topshelf wil V&D-locaties

Topshelf huurt de voormalige V&D-locatie in Arnhem en is met andere locaties nog in gesprek.

Uitverkoop bij een van de heropende V&D-filialen.
Uitverkoop bij een van de heropende V&D-filialen. Foto Remko de Waal

Sportwinkelketen Topshelf heeft interesse om in verschillende voormalige V&D-locaties nieuwe winkels te openen. Het bedrijf heeft maandag bekendgemaakt op in ieder geval al één locatie, in Arnhem, een nieuwe vestiging wordt geopend. Met andere locaties is Topshelf nog “in gesprek”.

Topshelf verkoopt in tot nu toe vijf zogenaamde megastores in Leerdam, Beuningen, Rotterdam, Cruqius en Utrecht zowel sport- als mode- als outdoorkleding. De eerste vestiging opende in Leerdam in 1996. Het bedrijf wil naar eigen zeggen “landelijke dekking” door tien tot twaalf vestigingen openen in Nederland. Daarom hoopt de retailketen op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over andere V&D-locaties. Welke dat zijn, is niet bekend.

De nieuwe megastore in Arnhem, gevestigd aan het Johnny van Doornplein, wordt met 8.435 vierkante meter gelijk de grootste van de zes Topshelfwinkels. Wanneer de nieuwe vestiging opengaat, is niet bekend. Topshelf gaat de locatie huren van verhuurder IEF Capital. Tot februari zat er een V&D, totdat de warenhuisketen failliet ging. Naast Topshelf is het Canadese Hudson’s Bay Company (HBC) de andere bekende geïnteresseerde in V&D-locaties. Dat bedrijf zou minstens dertig locaties willen overnemen.

Afgelopen maand gingen verschillende V&D-winkels weer open voor een laatste uitverkoop. Dat leidde ironisch genoeg tot grote drukte bij de warenhuizen. De opbrengst van de uitverkoop gaat naar de schuldeisers.

    • Sam de Voogt