Waterpoloërs beginnen toernooi met sensationele zege op Spanje

De Nederlandse waterpoloërs zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Italië begonnen met een sensationele zege op Spanje. Nederland won het openingsduel in Triëst zondag met 7-5. De goede start op het okt bewees het gelijk van bondscoach Robin van Galen, die met een minimaal budget aan de zware klus begon. Hij dirigeerde verscheidene internationals naar de Spaanse competitie. Ze werden er niet alleen beter, maar raakten zo uiteraard ook bekend met de speelwijze. Toch wees niets erop dat Nederland tot een verrassing in staat zou zijn. Spanje is normaal gesproken een maat te groot en kwam in het eerste kwart ook met 3-0 voor. Daarmee leek het duel op weg naar een ‘logische’ eindstand. Maar Nederland stuntte met name in het tweede en derde kwart. Op het toernooi kunnen vier landen zich plaatsen voor de Spelen. (ANP)