Italiaanse bondscoach Conte volgt Hiddink op bij Chelsea

De 46-jarige Conte, nu bondscoach van Italië, volgt na het komende EK Guus Hiddink op, die in december de ontslagen José Mourinho tijdelijk verving.

Antonio Conte. Foto Mindaugas Kulbis/AP

Antonio Conte wordt na dit seizoen de nieuwe trainer van Chelsea. De 46-jarige Conte, nu bondscoach van Italië, volgt na het komende EK Guus Hiddink op, die in december de ontslagen José Mourinho tijdelijk verving.

De kwakkelende Britse landskampioen, momenteel tiende in de Premier League, was toen al voornemens om een permanente opvolger van Mourinho te zoeken. Hiddink kwam binnen op een moment dat Chelsea slechts een punt boven de degradatiestreep stond en moest van de club “het maximale uit het team halen”. Hoewel hij het beter doet dan Mourinho, speelt de club een verloren seizoen.

Juventus

Conte is sinds 2014 coach van het Italiaanse elftal. Hij nam de leiding over van Cesare Prandelli, die ontslagen werd na het teleurstellende WK in Brazilië, waar Italië al in de groepsfase werd uitgeschakeld. Het EK in Frankrijk wordt het eerste en meteen laatste grote toernooi voor Conte met de Azzurri. Conte trainde eerder Juventus, waarmee hij drie keer op rij kampioen werd. Hij speelde zelf ook jaren voor de club uit Turijn.

    • Frank Huiskamp