Holleeder stak geld in drugshandel

Willem Holleeder heeft in de periode voor zijn arrestatie eind 2014 geld geïnvesteerd in de drugshandel. Dat blijkt uit verklaringen die hij tegenover justitie heeft afgelegd. Ze lekten afgelopen weekeinde uit op de website Vlinderscrime. Volgens Holleeder investeerde hij geld bij drugshandelaar Lucas Boom, die vorig jaar is geliquideerd.

De Heinekenontvoerder beschuldigt zijn zussen Astrid en Sonja ervan drugsgeld te hebben vervoerd en bewaard. Sonja zou geld tussen Holleeder en Lucas Boom hebben vervoerd. Holleeders geld werd bewaard in „de geheime berging” bij zijn andere zus Astrid. Hij zegt niet precies te weten hoe zijn zussen dat deden.

Astrid en Sonja hebben belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van hun broer bij liquidaties. Volgens zijn zussen was Holleeder onder meer de opdrachtgever van de moord op zijn zwager Cor van Hout. Cor en Sonja hebben lange tijd een relatie gehad en kregen samen twee kinderen.

De advocaat van Astrid en Sonja Holleeder was niet bereikbaar voor commentaar. Holleeders advocaat laat via de Volkskrant weten te betreuren dat de verklaringen zijn uitgelekt. Delen uit het strafdossier in de zaak tegen Holleeder zijn onlangs verspreid onder de verdachten in het liquidatieproces Passage. Dat gaat deels over dezelfde moorden als waarvan hij wordt verdacht.

Het Openbaar Ministerie noemt het ernstig dat de verklaringen zijn uitgelekt en stelt onderzoek in.