Koploper Leicester City loopt uit, Manchester United wint

In de Engelse Premier League is koploper Leicester City verder uitgelopen. Voor eigen publiek versloeg de club zondag Southampton met 1-0, door een treffer van Wes Morgan. Nummer 2 Tottenham Hotspur kwam een dag eerder niet verder dan een gelijkspel tegen Liverpool (1-1), waardoor Leicester met nog zes wedstrijden te spelen zeven punten voor staat op Tottenham. Nummer drie Arsenal won zijn wedstrijd wel, met gemak werd Watford aan de kant gezet (4-0). Arsenal staat, met een wedstrijd minder gespeeld dan Leicester, elf punten achter op de koploper. Het Manchester United van Louis van Gaal won thuis van Everton (1-0) en houdt zo op hoop op een plek die volgend seizoen Champions League-voetbal zou betekenen. De Nederlandse verdediger Timothy Fosu-Mensah gaf de assist bij het doelpunt van Anthony Martial.

Verder onderin de Premier League zit Newcastle United in serieuze problemen. Newcastle ging zaterdag in de slotfase onderuit tegen Norwich City (3-2). De laatste overwinning voor Newcastle was in februari. Mede daardoor is de club nu gezakt naar de één na laatste plek in de Premier League. De onderste drie ploegen degraderen in Engeland. Newcastle is nu zes punten verwijderd van een ‘veilige’ plek. (NRC)