Cesare Maldini overleden

Maldini haalde als bondscoach in 1998 de kwartfinales van het WK.
Maldini haalde als bondscoach in 1998 de kwartfinales van het WK. Foto Beth A. Keizer/AP

De Italiaanse oud-voetballer en voormalig bondscoach Cesare Maldini is overleden. Maldini werd 84 jaar. „De wereld heeft vandaag een groot man verloren en wij een deel van onze geschiedenis”, meldde zijn vroegere club AC Milan op Twitter. „We zullen je missen, lieve Cesare.” Als verdediger vierde Maldini in de jaren vijftig en zestig vele successen met AC Milan. Hij speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor de club. Hij won met de ‘Rossoneri’ in 1963 de Europa Cup en daarnaast vier landstitels. Na zijn actieve carrière ging Maldini aan de slag als trainer. Hij won drie Europese titels als coach van Jong Italië. Daarna werd hij bondscoach van Italië. Met de ‘Azzurri’ haalde hij bij het WK in 1998 de kwartfinales, waarin de Italianen moesten buigen voor Frankrijk. Zijn zoon Paolo Maldini trad bij AC Milan in de voetsporen van zijn vader. Maldini junior speelde 848 wedstrijden voor de club. Diens zoons, de kleinkinderen van Cesare, spelen in de jeugd van AC Milan. (ANP)