While you were sleeping... in Asia

Terug van weggeweest: zorgen om subprime-hypotheken

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Foto Reuters

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Zorgen om slechte hypotheken in China. Autoriteiten zijn bezorgd over de trucs die financiers uithalen om kopers te vinden voor leegstaande huizen in China. Dat meldt The Wall Street Journal.

Normaal gesproken moeten Chinezen een derde van de aankoopsom zelf inbrengen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de schuldenberg niet te groot groeit. Maar er zijn nu financiers die niet alleen hypotheken verstrekken maar ook leningen geven tegen hogere rentetarieven zodat kopers het aanbetalingsbedrag kunnen voldoen. Die financiers willen de autoriteiten nu aanpakken.

Hongkongse kunstbeurs blijft het goed doen

Economisch  problemen? Chinese groeivertraging? Op de grootste kunstbeurs van Hongkong hebben ze er geen last van. Dat schrijft de Nikkei Asian Review.

De miljoenen werden even soepel uitgegeven als in voorgaande jaren, zeggen galeriehouders op Art Basel Hong Kong tegen de Japanse krant. Dat gaat tegen de wereldwijde trend in.

Met tweedehandsjes wil Apple India veroveren

Apple dacht een sluw plan te hebben. Tweedehands iPhones zijn goedkoper dan nieuw iPhones. En doorgaans liggen ze toch stof te verzamelen in een lade. Dus dacht Apple het marktaandeel in India uit te breiden door opgeknapte iPhones te verkopen. Maar daar zijn ze in India niet blij mee, schrijft persbureau Bloomberg.

De voorzitter van Karbonn Mobiles, een Indiase fabrikant van telefoons, haalt de marketingleuze van India aan. ,,Make in India kan zo maar Dump in India worden”, zegt Suhir Hasija.