Poldernieuws

Dit schrijven andere media vandaag

De Nederlandsche Bank onderzoekt witwassen voetbal, Cybercrime kost bakken met geld.

Foto Remko de Waal / ANP

Wat zijn de belangrijkste verhalen in andere media?

De Nederlandsche Bank onderzoekt witwassen voetbal

Een tip: lees vandaag Trouw en het Financieele Dagblad voor hun berichtgeving over de Panama Papers, het resultaat van een zoektocht van ruim honderd journalisten wereldwijd door 11,5 miljoen documenten van Mossack Fonseca, een belangrijke juridische dienstverlener in belastingparadijs Panama.

De verhalen gaan over hoe de cirkel rondom Vladimir Poetin geld weg sluist. Hoe de familie van Xi Jinping zichzelf bedruipt. Ook zijn er Nederlandse invalshoeken. Toezichthouder De Nederlandsche Bank onderzoekt witwaspraktijken in het voetbal.

Cybercrime kost bakken met geld

Tien miljard euro. Zo veel kost cybercrime Nederlandse bedrijven per jaar. Dat meldt de Volkskrant die vandaag mag publiceren uit een te verschijnen onderzoek van Deloitte.

Het adviesbureau bracht de gevolgen van hacken en diefstal online in kaart voor veertien bedrijfssectoren (zoals bankieren, defensie, luchtvaart).

Op vakantie surfen goedkoper, bellen blijft duur

Internetten en sms’en op vakantie in de Europese Unie wordt weer goedkoper, terwijl bellen in het Europese buitenland duur blijft. Dat schrijft de Telegraaf.

Klanten van Tele2 en Vodafone betaal ruim tien keer zo veel voor een gesprek in het buitenland als in Nederland. Maar in de afgelopen jaren zijn de kosten van data, onder druk van de Europese Commissie, enorm gedaald. Kostte een mb data in 2012 85 eurocent, nu is dat slechts 6 cent.