ADO Den Haag heeft geld van Chinese geldschieter eindelijk binnen

ADO Den Haag heeft het beloofde geld van United Vansen eindelijk binnen. Maandenlang moest de eredivisionist wachten op het geld uit China, vrijdag kon de club melden dat geldschieter Hui Wang eindelijk over de brug was gekomen. ADO gaat de KNVB dan ook zo snel mogelijk vragen om de club terug te zetten naar de zogenoemde categorie twee. In categorie één zitten de clubs die onder curatele staan van de Nederlandse voetbalbond. ADO belandde in die categorie door het uitblijven van de betalingen door de Chinese eigenaar van de club. Hoeveel geld er is gestort op de rekening van de Haagse voetbalclub, wil directeur Jan Willem Wigt niet zeggen. Wel zou het ruim voldoende zijn om uit de benarde categorie één te komen. Algemeen wordt aangenomen dat de Chinezen zo’n 3,7 miljoen euro zouden investeren in de club. (ANP)