‘Bid Nederland-België kansloos’

De poging van Nederland en België om samen het WK voetbal van 2018 binnen te halen, was op voorhand kansloos. Dat heeft de voormalige FIFA-voorzitter Sepp Blatter vrijdag gezegd tegen de NOS. „Jullie hadden geen kans, omdat jullie een dubbele kandidatuur hadden”, beweert de tachtigjarige Zwitser, die eind februari bij de wereldvoetbalbond werd opgevolgd door Gianni Infantino. Nederland en België investeerden ruim 10 miljoen euro in de campagne om het WK van 2018 binnen te halen. De ‘Lage Landen’ hadden concurrentie van Engeland, Rusland en een gezamenlijk bid van Spanje en Portugal. Het uitvoerend comité van de FIFA wees de organisatie in december 2010 toe aan Rusland. Volgens Blatter was na het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea al duidelijk dat het mondiale toernooi nooit meer in twee landen zou worden gehouden. „Dat wist men, omdat we dat na 2002 hadden besloten. Niet meer een dubbele kandidatuur.” (ANP)