Binnenkijken

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een oude boerderij.

Huis Tweeënhalf jaar geleden kochten Angela Koenders (39) en haar man Herbert in Doorn deze boerderij uit 1880. Het gebouw was verouderd, er zat niet eens centrale verwarming in. Het dak moest worden vervangen en van die plankjes heeft de architect binnen de lattenmuren gemaakt. De boer van wie ze het huis kochten, woont nu schuin aan de overkant.

Monument De boerderij is een monument waardoor bepaalde onderdelen niet aangetast mogen worden. De buitenkant moest hetzelfde blijven en de balk waar de koeien en paarden vroeger onder stonden, moest intact blijven. Deze grote ruimte was vroeger de deel (werkruimte) van de boerderij. „Ik heb er nu mijn atelier en verder zitten we hier lekker en schommelen de meisjes hier”, zegt Angela.

Acht jaar hebben ze gezocht naar een huis als dit. Ze wilden een huis met een wei ernaast voor het paard van Herbert. Dat hebben ze nu. Er staan ook twee paarden van anderen. Angela is kapster van beroep, Herbert is manager op een hogeschool.

Van Ikea. „Alleen een paar wekpotten die we gebruiken voor het ontbijt in de B&B naast het huis.”

Bij brand meenemen. „Ik zou mijn dochters meenemen. En Herbert zijn laptop.”