Hui Wang maakt eindelijk geld over naar ADO Den Haag

De directie van de Haagse voetbalclub moest maanden wachten op het geld uit China.

Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO, poseert voor het stadion van de Haagse voetbalclub.
Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO, poseert voor het stadion van de Haagse voetbalclub. Foto Evert-Jan Daniels / ANP

ADO-eigenaar Hui Wang heeft eindelijk het beloofde geld overgemaakt naar de eredivisionist in Den Haag. De directie van de Haagse voetbalclub moest maanden wachten op het geld uit China, maar vrijdag meldt de club op de website dat Hui Wang de transactie voldaan heeft.

ADO Den Haag laat weten dat ze nu zo snel mogelijk een verzoek zullen indienen bij de KNVB om de club terug te plaatsen in Categorie 2. De club werd halverwege maart in Categorie 1 geplaatst, daar zitten de clubs die onder curatele staan van de Nederlandse voetbalbond. ADO belandde in die categorie door het uitblijven van de betalingen door de Chinese eigenaar van de club.

Hui Wang laat in een verklaring op de website van ADO Den Haag weten dat het zakelijke huwelijk tussen hem en de club een stroeve start kende, maar door de goede overleggen is gebleken dat zij samen verder zullen gaan:

“Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten. De basis voor een gezonde samenwerking is nu gelegd. Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub.”

Bedrag

Algemeen Directeur Jan Willem Wigt laat op zijn beurt weten “zeer verheugd” te zijn dat Hui Wang zijn belofte nakomt en daardoor de club meehelpt om “uit te groeien tot een structureel gezonde Betaald Voetbal Organisatie”. Over het bedrag dat Hui Wang uiteindelijk overgemaakt heeft, doen beide partijen geen uitspraken, maar eerder zei ADO dat Hui Wang dit seizoen 3,7 miljoen euro zou investeren in de club.