Heeft Feyenoord de echte, of Sparta?

Ruim vijfenveertig jaar na dato wordt er nog altijd over gediscussieerd: de meeuw die in november 1970 uit de lucht werd geschoten tijdens de wedstrijd Sparta-Feyenoord. Volgens schutter Eddy Treijtel staat het opgezette exemplaar in het Feyenoord-museum. De oud-Feyenoord doelman raakte de vogel met een uittrap. De meeuw viel dood op het veld waarna Sparta-aanvoerder Hans Eijkenbroek haar bij een vleugel pakte en over de zijlijn voor de eretribune gooide. Volgens Sparta liet een medewerker het beest opzetten en schonk zijn familie het na zijn dood aan het clubmuseum van Sparta. Het Natuurhistorisch Museum zou de echtheid van dit exemplaar hebben bevestigd na de constatering dat de meeuw in het Feyenoord-museum van een soort is die alleen in het voorjaar rondvliegt. De stadsderby eindigde overigens in een gelijkspel (1-1) waarmee underdog Sparta een punt pakte tegen de winnaar van de Wereldbeker en Europacup I.