Kijken: wat kunnen we in Bahrein van Verstappen verwachten?

Wat kan Verstappen in Azië laten zien, en wat kunnen we de rest van dit seizoen van hem en de andere coureurs in de Formule 1 verwachten? We gingen op bezoek in Zandvoort.

Foto Frits van Eldik/ANP

Een jaar geleden was Max Verstappen in zijn Toro Rosso waarschijnlijk prima tevreden geweest met een puntje in de grand prix van Australië. Maar twee weken terug was het enkele puntje dat zijn tiende plaats opleverde ruim onder maat. Met de snelle Ferrari-motor moeten hij en teamgenoot Carlos Sainz vooral de eerste paar grands prix goed kunnen presteren.

Zondag is de tweede wedstrijd van het jaar, in Bahrein, en dan moet ook de frictie die te zien leek in de verhitte race in Australië weg zijn en er geoogst worden. Wat kan Verstappen in Azië laten zien, en wat kunnen we de rest van dit seizoen van hem en de andere coureurs in de Formule 1 verwachten? We gingen op bezoek in Zandvoort, en vroegen het oud-coureur Jan Lammers en Mark Koense, hoofdredacteur van RTL GP Magazine.

Met medewerking van Harry Meijer, Anouk Eigenraam en Frank Huiskamp.